Türkiye Şampiyonluğunu çifte telli ile kutladılar

Türkiye Şampiyonluğunu çifte telli ile kutladılar
Türkiye Şampiyonluğunu çifte telli ile kutladılar

Adana Veteran Karması; 23/26 Haziran 2022 tarihleri arasında İzmir’in Urla İlçesi’nde gerçekleştirilen “TÜRKİYE VETERAN KADIN-ERKEK HENTBOL TURNUVASI”nda, tüm rakiplerini yenerek namağlup Türkiye Şampiyonluğu’nu elde etti. Adana ekibinde başta antrenör Kazım Tekin olmak üzere oyuncular çifte telli oynayarak şampiyonluğu doyasıya kutladılar.

Urla’da Yüksek Teknoloji Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya 8 erkek, 6 kadın hentbol takımı katıldı. Turnuva öncesinde saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Etkinliğe katılan ve forma giyen Dışişleri Bakan Yardımcısı Murat Faruk Kaymakçı törende yaptığı konuşmada; tüm sporlarla yakından ilgilendiğini, özellikle Belçika’da 5 yıl hentbol oynadığını belirterek; “Turnuvanın keyifli geçeceğine inanıyorum. Kendim de forma giyeceğim. Yeni seçilen Federasyon Başkanı, dostum-kardeşim ve vizyonu geniş olan Uğur Kılıç’ın Hentbole büyük katkı koyacağına inanıyorum. Sizleri de ilerleyen yaşınıza rağmen heyecanla turnuvaya katılımınızdan dolayı kutluyorum” dedi.

Törende konuşan Federasyon Başkanı Uğur Kılıç ile Hentbol Federasyonu Veteran Kurul Başkanı Ayten Altun; birincisini düzenledikleri turnuvanın geleneksel hale getirileceğini, önümüzdeki yıllarda Veteran Hentbol Deplasmanlı Ligi’nin kurulacağı müjdesini verdiler.

Protokol Karması ile karşılaşan Karma Takımda Adana’dan eski hentbolcu ve milli basketbolcu Hüsnü Çakırgil ile eski milli hentbolcu-Çukobirlik sporcusu ve Veteran Hentbol Kurulu Üyesi Şükrü Özhan ve milli hentbolcu İbrahim Şentürk forma giydi.

Ayrıca; eski milli basketbolcu ve bir maçta attığı 161 sayı ile halen rekoru elinde bulunduran Adanalı Orhan Calba da karşılaşmaları izleyerek Adana karmasına destek oldu.

ADANA KARMASININ BAŞARISI

Turnuvaya renk katan, davranış-kıyafet ve sıcakkanlı tavırlarla herkesin beğenisini kazanan Adana Karması; İstanbul Alman Lisesi, Trabzon ve İzmir Karabağlar takımlarını yenerek önce grup şampiyonu oldu. Finalde de diğer grubun birincisi İzmir Mithatpaşa takımını 8-6 yenerek şampiyonluğa uzandı.

Kafile Başkanı ve antrenör Kazım Tekin, çok anlamlı bir şampiyonluk elde ettiklerini belirterek, “Turnuvaya iyi hazırlandık. Takımı güçlendirdik. Turnuvaya gelirken kupayla döneceğimiz sözünü vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirdik. Ekip çalışmasıyla tüm katılımcıların da beğenisiyle yenilgisiz şampiyonluğu elde ettik. Bu bağlamda; başta yüreğini sahaya koyan sporcu kardeşlerim olmak üzere ulaşım konusunda desteğini esirgemeyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, spor malzemeleri konusunda katkı koyan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ile Hentbol hakemi ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e teşekkür ederiz” dedi.

Tekin; önümüzdeki günlerde Vali Dr.Süleyman Elban başta olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar ile Adana Veteran Karması’na destek veren Seyhan ve Yüreğir Belediyesi’ni ziyaret ederek, kupayı götüreceklerini söyledi.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI

Turnuvada gol krallığını Adana karmasından Yunus Ürün, en başarılı kaleciliği ise yine Adana karmasından Cengiz Felah kazandı. Herkesin sempatisini kazanan Adana Karması uzun süre sahada kalarak, ayrıca “Adana’ya gidek mi? Şalgamından içek mi?” şarkısı eşliğinde oyun oynadı. Sevinç yumağı oluşturan Adanalı sporcular soyunma odasında da kutlamaları sürdürdüler.

ÖDÜL TÖRENİ

Ödül töreninde tüm sporculara katılım belgesi ve madalya dağıtıldı. Erkek ve kadınlarda şampiyon olan takımlar ile gol kralı, en başarılı kaleci, en centilmen takım ve sporculara kupa verildi.

Şampiyon Adana Veteran Takımı’nın kupasını Hentbol Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Müfit Ural’ın elinden aldı.

Turnuvanın hakemliklerini Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hakan Küçükyılmaz, MHK Üyeleri Rıfat Pala ve Ziya Davaslıgil yaptılar. Adana’dan eski Milli Hentbol Hakemi ve MHK Üyesi Ramazan Şanıvar da turnuvada 3 maç yönetti.

Bu arada; 2/4 Eylül 2022 tarihleri arasında Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde Veteran Hentbol Platformu tarafından düzenlenecek olan “HENTBOL BULUŞMALARI” gerçekleştirilecek.