Hasan Adalı Koşusu'nu Melinam kazandı

Hasan Adalı Koşusu'nu Melinam kazandı
Hasan Adalı Koşusu'nu Melinam kazandı

2006 yılında aramızdan ayrılan Asli Üyemiz, atçı ve yetiştirici merhum Hasan Adalı adına düzenlenen koşu (KV-8/D), İstanbul Veliefendi Hipodromunda gerçekleştirildi.

4+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının katılım gösterdiği yarış, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu. 

2022 yılı Hasan Adalı Koşusu'nu, Hülya Temel'in sahibi olduğu Melinam  jokeyi Ahmet Çelik idaresinde kazandı. Melike Eren yetiştirmesi, Cengiz Aydoğan'ın antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki al kısrağın bu birinciliği yarış hayatının ikinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum Hasan Adalı adına gerçekleştirilen mücadeleyi Atomic Blonde  ikinci olarak tamamlarken, A Fine Day To Fly  üçüncü, Last Chance Lady' de dördüncü sırada kendisine yer buldu.

Koşunun galibi Melinam için bitiriş derecesi 1.37.00 olurken, farklar 1/2 Boy 2.5 Boy - 4.5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Hasan Hüseyin Temel'e kupasını Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı verdi. Törene Türkiye Jokey Kulübü Genel Saymanı Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Göktürk ve Gülnur Gülerce, Eski Başkanlardan Ömer Faruk Girgin ve TJK Asli Üyeleri ile birlikte davetliler de katıldı.

koşu.jpg

HASAN ADALI'NIN ÖZGEÇMİŞİ

1929 yılında Girne’de doğan Hasan Adalı, Girne İngiliz Koleji’nden mezun oldu. Adana’ya yerleşip, Seyhan Barajı inşaatında tercüman ve şantiye şefi olarak çalıştı. 1962 yılında serbest çalışma hayatına başlayan Adalı, 1963 yılında kendi kurduğu şirketi ile ilk olarak Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman çevresindeki yol ve taahhüt işlerini üstlendi. Turizm acenteciliği ve otobüs işletmeciliği yapan Adalı, 1971 yılında İncirlik Hava Üssü toplu taşıma ihalesini kazandı. İnşaat sektöründeki çalışmalarının yanı sıra enerji, turizm, lojistik gibi sektörlerde de faaliyetlerini sürdürdü. 1980 yılında at yetiştiriciliğine başlayan Adalı, 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Yetiştirdiği ve koştuğu; Elegance, Girneli, Gündüz Abi, Hünkarım, La Peregrina, Miss İrem, Mr.Gürhan, Othara, Serhanbeyve Thyphonic Rising gibi safkanlarla çok sayıda Grup koşuda birçok başarı elde etti. 2006 yılında aramızdan ayrılan Hasan Adalı’yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.