Özgecan Aslan - Kadına Şiddete Hayır Koşusu’nu King Berkay kazandı

Özgecan Aslan - Kadına Şiddete Hayır Koşusu’nu King Berkay kazandı
Özgecan Aslan - Kadına Şiddete Hayır Koşusu’nu King Berkay kazandı

Özgecan Aslan - Kadına Şiddete Hayır Koşusu”, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Adana Yeşiloba Hipodromunda gerçekleşti. 

2015 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen bu anlamlı koşuda, 4+ yaşlı İngiliz atları 1200 metre kum pistte start aldı. A. Murat Şen’in sahibi olduğu, yetiştiriciliğini ise Erkan Bingöl’le birlikte yaptığı King Berkay jokeyi Ahmet Çelik’le yarıştan galip ayrılmayı başardı. Mahmut Doğan tarafından antrene edilen 5 yaşındaki al at, son startında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nu (A3) kazanmıştı.

5 safkanın katıldığı mücadelede Regardless (Captain Rio - She's Indy Money / A.P.Indy) ikinci, Luminary (Bosporus - Classical Girl / Distant Relative) üçüncü, Silver Cloud (Approve - Rain Goddess / Green Gönen) dördüncü, Cara Vaggio (Lion Heart - Fast Lane / Dilum) da beşinci oldu.

King Berkay’ın 1.12.72’lik dereceyle kazandığı koşuda farklar 3 Boy - 2,5 Boy - Burun - 9 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına Kıvılcım Şen'e kupasını, merhume Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan ve babası Mehmet Aslan birlikte verdiler.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Kıvılcım Şen’e çiçek takdim etti. Törene Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce, kadın at sahiplerimiz, kadın dernekleri temsilcileri ve çok sayıda davetli de katıldı.

ozgecanaslan8322d.jpg