Gazeteci Mustafa Özgür ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı

Gazeteci Mustafa Özgür ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı
Gazeteci Mustafa Özgür ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Gazeteci, Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Mustafa Özgür vefatının 1.yıldönümünde, Kabasakal Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Anma etkinliğine Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, CHP Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürü Hasan Aydoğan, Basın Danışmanları Utku Sağılır ve Hüseyin Torun, mesai arkadaşları, gazeteci dostları ve ailesi katıldı.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir yaptığı konuşmada; Mustafa Özgür’ün iyi bir gazeteci olduğunu, mesleğin gereklerini titizlikle yerine getirdiğini, emekten ve halktan yana bir tavır takınarak, kalemini emekten yana kullandığını, toplumsal mücadelelerin en ön saflarında yer aldığını belirterek, “Bugün arkadaşımız, kardeşimiz, gazeteci dostumuz Mustafa Özgür’ün kabri başında toplanmış bulunuyoruz. Daha dün gibi ancak bir yıl geride kaldı. Kendisini çok erken yaşta kaybettik. Başta ailesi ve hepimiz adına büyük bir kayıp. Çok üzgünüz. Başta ailesine, sevenlerine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum. Ayrıca gerek Mustafa Gümüşdamla ve gerekse de Mustafa Özgür’ün kabirlerini yaptıran Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a da teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin de konuşmasında; Mustafa Özgür’ün mücadeleci bir kişiliğe sahip olduğunu, bir çok sosyal ve toplumsal faaliyette birlikte olduklarını, dürüst ve çalışkan bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, Mustafa Özgür’ün kaybından dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.

Merhum Mustafa Gümüşdamla’nın eşi Hilal Gümüşdamla da yaptığı konuşmada; çok üzgün olduğunu, iki Mustafa’nın da kardeşten öte sıkı bir dost olduklarını belirterek, “Kardeşim gibi sevdiğim, eşimin çok yakın dostu Mustafa Özgür’ün vefatından dolayı çok üzgünüm. Umarım bir yerlerde iki Mustafa da şimdi yan yanadır. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Gazeteci Zafer Geyik de konuşmasında; Mustafa Özgür’ün vefalı bir insan olduğunu belirterek, vefat ettiği günün sabahında kendisini arayıp, annesinin durumunu sorduğunu, öğleden sonra da vefat haberini aldığını belirterek, “Kendisini çok severdim. Vefalıydı. Cana yakın bir dosttu. İyi bir Galatasaray’lıydı. Bugünkü takımı görseydi çok mutlu olurdu sanırım. Mekanı cennet olsun” dedi.

Etkinliğe katılanlar; Mustafa Özgür’ün kızları Etkin Sıla ve Ilgın Deniz’e taziyelerde bulunduktan sonra Özgür’ün kabrine çiçek konulup, Fatiha okundu ve dualar edildikten sonra etkinlik sona erdi.