Okul Sporları Adana 1. Bölge Rafting yarışları sona erdi

Okul Sporları Adana 1. Bölge Rafting yarışları sona erdi
Okul Sporları Adana 1. Bölge Rafting yarışları sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında yer alan Rafting Spor Dalı Gençler kategori yarışları Adana’da yapıldı. 1’nci bölge olarak Adana’da yapılan ve 2 gün süren yarışlar sonunda ise Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi 3 ayrı dalda da birinci olarak rakiplerine üstünlük sağlayarak şampiyon oldu.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde Seyhan Nehri üzerinde bulunan Zübeyde Hanım Parkı,  Girne Köprüsü ve Taşköprü arasında bulunan bölgede yapılan Rafting yarışmaları oldukça çekişmeli geçti.  İlk gün yapılan yarışların açılışına katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, okul sporlarının önemine değinerek, “Gençlerin spor yapması güzel bir olay. İlerleyen yıllarda kendilerine bu sporların katkısı büyük olur. Onları Adana’da ağırlamaktan dolayı mutluyuz.  Katılan okullara başarılar diliyorum” dedi.

2 gün süren Rafting yarışmasına Adana,  İstanbul, Muğla, Aydın, Mersin gibi Büyükşehirlerden okulların Rafting takımları yer alırken, toplamda 79 sporcu mücadele etti. Yapılan yarışmalar sonucunda ise Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi takımı Okul Sporları 1. Bölge Gençler Erkek, Kadın ve Karma yarışmaları sonucunda 300’er puan toplayarak rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde ettiler. Karma, Erkek ve Kadınlarda ise derece alan takımlar ise Dalaman Şehit Emre Kargın Anadolu Lisesi, Aydın Germencik Ortaklar Fen Lisesi,  Ortaca Özel Acı Anadolu Lisesi oldular.

Tören öncesi konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Hamit Yıldırım, 3 gün boyunca sporcuları Adana’da misafir etmekten mutlu olduklarını, “Başarılı ve çelişmeli yarışmalar oldu. Dereceye girenleri ve katılan tüm sporcuları, öğretmenlerini ve organizasyona emeği geçenleri tebrik ediyorum. ”diye konuştu.

Konuşmanın ardından ise dereceye giren takımların kupa ve madalyalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Hamit Yıldırım, Şube  Müdürü Adnan Karpınar,  Rafting Federasyon İl  Temsilcisi Saniye Uyarkırık, Erdağan Buca ve Engin Göz sporculara takdim ettiler.

Okul Rafting 1 (4).JPG