VALİ ELBAN'DAN ELMALI BOĞAZINDA "KAYAK MERKEZİ" İNCELEMESİ

VALİ ELBAN'DAN ELMALI BOĞAZINDA "KAYAK MERKEZİ" İNCELEMESİ
VALİ ELBAN'DAN ELMALI BOĞAZINDA "KAYAK MERKEZİ" İNCELEMESİ

Adana Valisi Süleyman Elban, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın “Elmalı Boğazı Kayak Merkezi Olmalı” çağrısına karşılık vererek bölgede incelemelerde bulundu.

Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay, Torosların yüksek kesiminde bulunan Elmalı Boğazı'nın kayak merkezi olması halinde kış turizminin bu bölgede şaha kalkacağını belirtti.

En yoğun kar yağışı alan 2.000 rakımdaki 175 bin metrekarelik bir alana, Çukurova’nın adeta göz bebeği olacak, bölgenin turizm çıtasını yükseltecek bir kayak ve yaşam merkezi kurulması için Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın haykırışlarına Adana Valisi Süleyman Elban’dan karşılık geldi.

valielbanelmalıkayakmerkezi.jpg

“FERYADIMI DUYURACAĞIM” DEMİŞTİ

Elmalı Boğazı’nın Kayak Merkezi olması için geçen yıldan bugüne bölgeye giderek defa kez açıklamalarda bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Bu bölgenin kayak ve yaşam merkezi olması için feryatlarım devam edecek. Şuan 30 santimetre yağdığında geldim. Yarın 50 santimetre yağdığında da geleceğim, 1 metre yağdığında da geleceğim. Feryadımı Valimize, Milletvekillerimize, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımıza duyuracağım” diye konuşmuştu.

VALİ ELBAN YERİNDE İNCELEDİ

Hafta sonu Pozantı’ya gelen Adana Valisi Süleyman Elban, İlçe Kaymakamı Hüseyin Aydın ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın organizesinde Adana-Ankara otoyoluna 11 kilometre uzaklıkta bulunan Elmalı Boğazı bölgesinde incelemelerde bulundu.

 

Vali Elban, Elmalı Boğazı’na yaptığı inceleme ziyaretinde yanında profesyonel bir kayakçı getirerek, bölgenin fiziksel yapısı hakkında bilgi aldı. Vali Elban bölgedeki incelemeleri sonrası, “Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın her ortamda söylediği kadar, hatta söylediğinden de fazlası varmış. Elmalı Boğazı’na çok güzel kar yağmış ve yağan karın kalitesi de günün her saati güneş olmasına göre oldukça güzel. Burasının mutlaka değerlendirmeye alınacağını ve bu bölgede yatırım yapılabilmesi için üzerine düşeni yapacağını” söyledi.

BAŞKAN ÇAY BİLGİLENDİRME YAPTI

Kayak merkezinin yanı sıra bölgeye yapılacak olan otel, bungalov evler, macera parkları, restaurant, yürüyüş ve ATV alanları gibi spor konusundaki faaliyetlerin bölgeyi şaha kaldıracağını da dile getiren Başkan Çay,

“Türkiye’nin hiç bir yerinde otoyoldan kayak merkezine 11 kilometrelik bir mesafesi ile ulaşılan kayak merkezi yok. Eğer bu bölge kayak ve yaşam merkezi olursa hem otoyola olan yakınlığı, hem Adana Havalimanına olan 45 dakikalık mesafesiyle turizm patlaması yaşanabileceğine gözüm kapalı inanıyorum” diye konuştu.