19 Futbolcu ve Kemal Kılıç Adanaspor'dan Ayrıldı

19 Futbolcu ve Kemal Kılıç Adanaspor'dan Ayrıldı
19 Futbolcu ve Kemal Kılıç Adanaspor'dan Ayrıldı

Deprem nedeniyle ligden çekilen Adanaspor’da şu ana kadar 19 oyuncu ve Teknik Direktör Kemal Kılıç takımdan ayrıldı.

Sezon sonu sözleşmeleri sona erecek oyunculardan Kaptan Benasser Samsunspor ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Yine sezon sonu mukavelesi bitecek olan Samuel Tetteh rotasını Bandırmaspor’a çevirdi. Bu oyuncu da geçici transfer kapsamında Bandırma ile 6 aylık sözleşmeye “evet” dedi. Hadi Sacko ise Sakaryaspor ile 1,5 yıllık sözleşmeye evet demişti.

Bu arada Başakşehir takımından kiralık olarak Adanaspor’a transfer olan sol bek Emre Kaplan’da yine zirveyi kovalayan Bandırmaspor takımına imza atan diğer bir oyuncu oldu. Takımın önemli isimlerinden Ahmethan Köse ise 2.lig ekibi Esenler Erokspor takımına gitti. Öte yandan ara transfer döneminde Bodrumspor takımından kiralık olarak Turuncu-Beyazlı ekibe gelen orta saha oyuncusu Abdurrahman Canlı’da Boluspor ile sözleşme yaptı.

Kaleci Ahmet Said ise 18 Şubat tarihinde İstanbulspor’a sezon sonuna kadar geçici transfer oldu. Adanaspor takımının hücumdaki etkili ismi Burak Çoban ise Manisa Futbol Kulübü’ne kiralık olarak gitti. Bu oyuncunun sözleşmesi 2024 yılında sona eriyor. Kiralık olarak giden bir oyuncu ise İbrahim Aksu oldu. Genç oyuncu Beyoğlu Yeni Çarşı kulübüne kiralık olarak gitti. Turuncu-Beyazlı ekibin hücum hattında yer alan bir diğer oyuncu Metehan Altunbaş ise Ankara Demirspor’a kiralık olarak verildi. Bu arada genç oyunculardan Berkan Güner’de Belediye Kütahyaspor’a uzatma bölümünde transfer oldu.

Toros Kaplanları’nda Belçika’lı İseka Tuzlaspor’a, Mehmet Sefa Etöz Yeni Mersin İdmanyurdu’na, Metehan Mustafa Mollaoğlu Amasyaspor’a, Hüseyin Öztürk İskenderunspor’a, Ferhat Katipoğlu Karşıyaka’ya transfer olurken Ara transfer döneminde takıma katılan savunma oyuncusu Alpay Çelebi ile Burak Can Çomoğlu ise sözleşmesini fesih ederken Jallow ise sözleşmesini karşılıklı olarak sona erdirdi. Öte yandan Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç’ın da sözleşmesini 21 Şubat tarihinde fesih ettiği görülüyor. Turuncu-Beyazlı ekibin TFF kayıtlarına göre 17 oyuncusu faal gözüküyor.