Okul Sporları Küçükler Yüzme İl Birinciliği Sona Erdi

Okul Sporları Küçükler Yüzme İl Birinciliği Sona Erdi
Okul Sporları Küçükler Yüzme İl Birinciliği Sona Erdi

Geçtiğimiz hafta Adana’da yedi gün süren yüzme yarışları şenlik havasında geçerken sporcuların da kıyasıya mücadelelerine sahne oldu.

Anadolu Yıldızlar ligi Yarışlarıyla başlayan müsabakalar, Açık Yaş Milli Takım Seçme Yarışlarının ardından, Okul Sporları Küçükler İl Birinciliği ile taçlandı. Her yarışta önceki yıllara oranla sporcu sayısının katlandığı gözlemlenirken, Antrenörler ve Yüzme Yetkililerinin gelecek adına beklentilerinin yükseldiği öğrenildi.

Yüzme Haberi (2).jpg

Şanlı; “Adana’yı Yüzmede Zirveye Çıkaracağız” 

Türkiye Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Sabri Şanlı, yarışların sonunda yaptığı açıklamada, Adana’yı yüzme sporunda zirveye çıkarmak için çabaladıklarını vurgulayarak şunları kaydetti. “Adana tarım ve gastronomi kenti olduğu kadar aynı zamanda bir spor kentidir. Burası Torosların ve Akdeniz’in incisi. Hepimiz Adana’nın bu şehrin çocuklarıyız. Geçmişte nice şampiyonlar yetiştirmiş bu kentin genlerinde şampiyonluk var, zirve var. Bu coğrafyanın çocukları olarak diyoruz ki; ‘Coğrafya Karakterdir’. Bizim de karakterimizde yaptığımız her sporda hedefimiz hep en yukarılar olmuştur. Özellikle Adana Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Muzaffer Çintimar’ın Adana’mıza geldiği günden bu yana, sporun her dalında olduğu gibi yüzmeye de verdiği büyük destek ve sağladığı imkânlar için camiamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde Sayın Müdürümüzün titizlikle uyguladığı ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi, lisanslı sporcu sayısının artmasındaki en büyük etkendir. Bu genç sporcular bizim geleceğimiz, onları seviyoruz. Gençlerimiz şunu da unutmasınlar; Spor ne kazanma hırsı, ne kaybetme korkusudur. Tek kelimeyle özgüvendir. Bu özgüvenle Adana’yı Yüzme Şehri Yapacağız.

Yüzme Haberi (1).jpg