Gazi Koşusu'nda zafer Ahmet Çelik'le BURGAS’ın oldu

Gazi Koşusu'nda zafer Ahmet Çelik'le BURGAS’ın oldu
Gazi Koşusu'nda zafer Ahmet Çelik'le BURGAS’ın oldu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 yılından beri kesintisiz olarak düzenlenen, Türk Yarışçılığının Derbisi Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda, 26 Haziran Cumartesi günü gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyonda, yılın şampiyonunu belirleyen sezonun bu en önemli klasiğine, 21'i erkek, 1'si dişi toplam 22 tay katıldı.

2021 yılının Gazi Koşusu şampiyonu, jokeyi Ahmet Çelik ile bu önemli mücadelede boy gösteren  Burgas oldu. Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu, Fedai Kahraman  tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Tevfik Bardakçı'nın yaptığı 3 yaşlı doru erkek tay için bitiriş derecesi 2.27.36 oldu.

Safkanın jokeyi Ahmet Çelik, bu galibiyetle birlikte üst üste yedinci Gazi zaferine ulaşarak kırılması zor bir rekorun altına imza attı. Çelik, 2015'te Renk, 2016'da Graystorm, 2017'de Piano Sonata, 2018'de Hep Beraber, 2019'da The Last Romance ve 2020'de Call To Victory ile galibiyete uzanmıştı.

Son derece keyifli bir mücadeleye sahne olan koşuda ikinci sırada Real Runner (Invincible Son - Baklava / Cape Cross) yer alırken, üçüncü Megaloman (Native Khan - Bona Dea / Linngari), dördüncü İllüzyon (Kaneko - Nikiniki / Sri Pekan) ve beşinci Anadolu Aslanı (Victory Gallop - Mila Bella / Intense Focus) oldu.