İsmet Atlı Koşusu’nu Demirkurt kazandı

İsmet Atlı Koşusu’nu Demirkurt kazandı
İsmet Atlı Koşusu’nu Demirkurt kazandı

Merhum atçı, yetiştirici ve aynı zamanda Olimpiyat şampiyonu güreşçimiz İsmet Atlı anısına düzenlenen koşu (KV-7), Adana Yeşiloba Hipodromu’nda koşuldu.

Günün 4. mücadelesi olarak saat 20.00’de gerçekleştirilen koşuya, 4+ yaşlı 9 safkan İngiliz atı katıldı. Ufuk Kurtlar'a ait 4 yaşındaki doru at Demirkurt jokeyi Emrah Sincan’la 1.57.00’lık bitiriş derecesine imza atarak yarışı kazanmayı başardı. Ahmet Kaplan antrenesindeki safkan, yarış kariyerinin 25. startında 6. galibiyetini elde etti.

Çim pistte 1900 metre mesafe üzerinden koşulan yarışta, geçen yılın galibi İz Bırakan (Lion Heart - Bebek Cafe / Distant Relative) ikinci olurken, Queimada Grande (Luxor - Nightingale / Pivotal) üçüncü, Kerem Eyle (Scarface - Tirauli / Lawman) dördüncü, Secret Blood (Hakkar - Freckles / Mountain Cat) da beşinci sırada yer aldı. Farklar ise 2,5 Boy - 1/2 Boy - 1 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

İsmet Atlı kimdir?

1931 yılında Adana’da doğan İsmet Atlı, 1951 yılında güreş sporuna başladı. Büyük başarı göstererek milli takıma seçilen Atlı, 1960 yılında Roma’da serbest stilde katıldığı müsabakaları kazanarak Olimpiyat şampiyonu oldu.

1964 yılına kadar devam eden spor kariyeri boyunca milli mayoyu 62 defa giyen Atlı, birçok şampiyonluk elde etti. Tercüman, Türkiye ve Adana’nın yerel gazetelerinde “Şampiyonun Not Defteri”, “Minder”, “Tuş” adını verdiği köşesinde, güreş ve kültürel konular hakkında yazılar yazdı. “Dünya Güreşine Oyun Getiren Ustalar” ve “Yazılar, Anılar ve Şiirlerle Türk Güreşi” adlı kitapları yayımlandı. Güreşçiliğin yanı sıra atlara olan sevgisiyle, uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. 2014 yılında aramızdan ayrılan İsmet Atlı’yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.