Ali Demirçalı: 35 yıl sonra Yüreğir'in tarihini yeniden yazacağız

Ali Demirçalı: 35 yıl sonra Yüreğir'in tarihini yeniden yazacağız
Ali Demirçalı: 35 yıl sonra Yüreğir'in tarihini yeniden yazacağız

CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildiği günden bu yana ilçenin siyasetteki dengelerini değiştiren Ali Demirçalı, “Yüreğir’in öz evladıyım, hemşehrilerimin bana teveccüh göstereceğini biliyordum. Zaten Yüreğirliler, iktidarın halkı yoksullaştırmasını, emekliyi açlığa mahkum etmesini ve 22 yıldır hizmetsizliği hizmetmiş gibi gösteren belediyecilik anlayışını cezalandırmaya kararlı.. 35 yıl sonra Yüreğir’i kazanarak tarih yazacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı, seçime 48 saatten daha kısa süre kala “Yüreğir’de zafer bizim” açıklamasında bulundu. Adaylığının ilanı ile Yüreğir’de dengelerin değiştiğine sahada bizzat şahit olduğunu kaydeden Demirçalı, “Yüreğirli hemşehrilerimin 22 yıldır ilçemize hiçbir şey kazandırmayan, hiçbir şeyi değiştirme niyetinde olmayan ve her geçen gün insanımızı fakirleştiren zihniyeti cezalandırma kararlılığını gördüm. 35 yıl sonra Yüreğir’de zafer kazanıp, ilçemizin makus talihini değiştireceğiz” dedi.

Hayatının çok önemli bir kısmını Yüreğir’de geçiren ve hemşehrilerince “Yüreğir’in öz evladı” olarak adlandırılan Ali Demirçalı, 35 yıl sonra ilk kez zafere bu kadar yakın olduklarını ve Pazar günü Yüreğir’de bir devrim yaşanacağını ifade etti. Yüreğirli hemşehrilerinin değişime kararlı olduğunu vurgulayan Demirçalı, “Değişim isteğini ve kararlılığını sahada gördüm, hemşehrilerimin gözünün içinde gördüm.. Yüreğir’i yoksullaştıran, işsizlikte ülkenin ilk sırasındaki yerleşim birimlerinden birisi haline getiren, uyuşturucu merkezine dönüşmesine seyirci kalan, kentsel dönüşüm konusunda hiçbir adım atmayan zihniyetin bu ilçeye vereceği hiçbir şey yok. Yüreğirli hemşehrilerim herşeyin farkında.. Yoksulluğu sonlandırmak yerine yetersiz pansumanlarla durumu idare edenlere Yüreğirli hemşehrilerim en güzel cevabı sandıkta verecek. Gerek sosyal belediyecilik hizmetlerimiz, gerekse Yüreğir’e kazandıracağımız büyük projelerimizle geri kalmışlığa son vereceğimize hemşehrilerimiz inandı. Tüm bu gerçekler ışığında şunu çok net söylüyorum ki; Yüreğir’de zafer bizim olacak ve bir döneme son verip tarih yazacağız” diye konuştu.

Yüreğir’de ilk kez oy kullanacak gençlere de seslenen Demirçalı, onların demokrasiye dört elle sarılıp mutlaka oylarını kullanmaları gerektiğinin altını çizdi. Demirçalı son olarak tüm Yüreğirli hemşehrilerine bir çağrıda bulunup, “Yüreğir’in öz evladı dediğiniz Ali Demirçalı’ya gösterdiğiniz ilgi ve güven benim için herşeyden daha değerli.. Sizlerle ne kadar gurur duysam azdır.. Ben de Yüreğirli hemşehrilerime inanıyor ve güveniyorum.. Hemşehrilerimden seçim öncesi son isteğim şu; Sandığa gidin ve oylarınıza sahip çıkın” dedi.