Adanaspor Yasta...Rekorlara imza atan Mustafa Şentürk Vefat Etti

Adanaspor Yasta...Rekorlara imza atan Mustafa Şentürk Vefat Etti
Adanaspor Yasta...Rekorlara imza atan Mustafa Şentürk Vefat Etti

Adanaspor'un eski yıldız oyuncularından Kaptan Mustafa Şentürk 67 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

1956 yılında Adana'da doğan Mustafa Şentürk futbola Adanagücü'nde başladı. Oynadığı futbol ile dikkatleri üzerine çeken Şentürk 1974 yılında Adanaspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. Dönemin en ünlü isimlerinden Orhan Yüksel'in önermesiyle Adanaspor Kulübü Başkanı Hikmet Savatlı ile Genel Kaptan Hasan Adalı'nın huzurunda mukavele yapan Mustafa Şentürk'ün ilk Teknik Direktörü ise merhum Gündüz Tekin Onay olmuştu. 

3 UEFA KUPASINDA OYNAYAN TEK İSİMDİ

16 yıl aralıksız Adanaspor takımında forma giyen ve 300 maça çıkan Mustafa Şentürk Turuncu-Beyazlı ekibin 3 kez katıldığı UEFA Kupasında ise İnter, Honved ve Salzburg'a karşı takımda yer alan tek isimdi. Savunmanın her bölümünde oynayan Mustafa Şentürk'e hareketli oynamasından dolayı arkadaşları Kelebek lakabını takmışlardı. Adanaspor ile Türkiye Süper Lig gol kralı olan Özer Umdu ile Bora Öztürk'e ise asistleriyle yardımcı olmuştu. 

YILDIZLARLA OYNAMIŞTI

Mustafa Şentürk futbolculuk dönemlerinde Timuçin, İsa, Bora, Özer, Vedat Bayraktar, Necip, Şevket, Ziya, Ertuğrul, Ali Osman, Ercan Albay, Reşit, Kayhan ve İrfan Kaynak kardeşler, Kaleci Malik, Köksal Mestci, Ahmet Kahraman, Şener, Selahattin, Feyzullah ile birlikte oynamışlardı. Türkiye Liglerinde beyefendi oyunuyla dikkatleri üzerine toplayan Şentürk hiç kırmızı kart görmemişti. Mustafa Şentürk sadece 1978-79 yılında UEFA Kupası Honved maçında Sandor Pinter'e yaptığı hareket nedeniyle hayatının tek kırmızı kartını Avrupa maçında görmüştü. 

24 KEZ MİLLİ TAKIM FORMASI GİYDİ

Milli takımda ise 24 kez forma giyen Mustafa Şentürk bu müsabakalarda dönemin yıldız oyuncuları Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş, İlyas Tüfekçi, Erhan Önal'la ülkemizi temsil etmişlerdi. Mustafa Şentürk'ün milli maçlardaki oda arkadaşı ise Şenol Güneş'di. Daha sonra Teknik Direktörlük diploması alan Mustafa Şentürk bir çok lig takımını çalıştırmış, ancak ilk deneyimini ise Adanaspor alt yapısında gerçekleştirmişti.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Mustafa Şentürk için yarın Kabasakal Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlenecek. 

Spor Türk olarak Mustafa Şentürk'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Adanaspor camiasına ise sabırlar diliyoruz.

1984 - 1985.JPG