Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in 1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in 1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajı
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in 1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajı

Birlik, mücadele ve dayanışmanın sembolü olan 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin haklarının tanındığı, emeğin değerinin anlaşıldığı ve dayanışmanın öneminin vurgulandığı bir dönüm noktasıdır. Modern toplumlarda ekonomik gelişmenin temel taşı olan emek ve sosyal adaletin sağlanmasında kilit bir rolü bulunan dayanışma, toplumsal huzur ve birlikteliğimizin teminatı konumundadır. Bu yüzden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, millet olma bilincimizi tazeleyen bir fırsat olarak değerlendirmeli; içinde bulunduğumuz bu dönemde de sağduyuyu koruyarak, karşılıklı anlayış, uzlaşma ve diyalog içerisinde hareket etmeliyiz.

Diğer taraftan; esnek çalışma saatleri, uzaktan çalışma imkânları, dijital ekonomi, yapay zekâ ve otomasyonun yükselişiyle de işçi-işveren ilişkilerinin yeniden şekilleneceği şüphesizdir. Bundan dolayı da iş dünyasını ve çalışma koşullarını derinden etkileyen globalleşme, teknolojik ilerleme ve ekonomik dönüşümler; daha adil bir çalışma dünyası ve sürdürülebilir bir iktisadî yaşam için ortak arzuların ifade edilmesi adına 1 Mayıs’ın anlamının ve öneminin yeniden değerlendirilmesini gerekli kılmaktadır.

Özverili çalışmalarıyla tarih boyunca emeğin ve üretimin önemli bir merkezi olan Adana’mızın ve ülkemizin gelişme ve kalkınma hamlelerine büyük katkı sağlayan, üretimin en önemli unsuru olan işçilerimizin; ülkemizin barış, huzur ve refah ortamına erişmesinde önemli rol oynadıklarını düşünüyorum.

İşçiye ücretini ve haklarını alın teri kurumadan vermeyi öğütleyen bir medeniyetin mümessilleri olarak ülkemizde son yıllarda çalışma hayatımızı düzenleyen, emekçilerin haklarının korunması ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi adına yapılan reform niteliğindeki düzenlemeler, geleceğe daha da güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Çünkü emeğin, alın terinin, çalışmanın, azmin ve iş ahlakının olduğu yerde toplumsal huzur, sosyal barış, büyüme, gelişme vardır.

Sözlerime son verirken tek sermayesi alın teri olan, helal kazancın timsali işçi ve emekçilerimizin aralarındaki dayanışma ve toplumsal iş birliğini daha da geliştireceklerine inandığımı belirtiyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbî duygularımla kutluyorum.