Fırat Gül: Ligde teslim olan değil, oyununu kabul ettiren bir ekip olacağız

Fırat Gül: Ligde teslim olan değil, oyununu kabul ettiren bir ekip olacağız
Fırat Gül: Ligde teslim olan değil, oyununu kabul ettiren bir ekip olacağız

Adanaspor Teknik Direktörü Fırat Gül Ümraniye ve Erzurum maçlarıyla ilgili düşüncelerini açıkladı.

Fırat Gül'ün açıklamaları şöyle:

Ümraniye takımı beşte beş yaparak ve gol yemeden Adana'ya gelmişti. Biz Adanaspor takımıyız, ligdeki herhangi bir ekibe puan kayıbı yaşattık diye sevinecek değiliz. Sonuç itibariyle biz kazanmak için oynuyoruz. Rakibe baskı yapan, pozisyon fazla üreten ekibiz. Son maçta her istatistikte üstün tarafdık. Galibiyete ulaşmak isterdik olmadı, önümüze bakacağız. Erzurumspor takımı da ciddi bir ekip. Benyasser bir yıl futboldan uzak kalmış, kulübüyle olumsuzluklar yaşamış. Fiziksel olarak onun hazır hale gelmesi zaman alıyor. Milli takım arasında bizimle beraber olur diye düşünüyorum. Orkan'da henüz hazır değil ama onun oynadığı bölgede sıkıntımız olduğu için son dakikalarda oyuna aldık.

Kadir Keleş ancak milli takım arasında tam hazır olacak. Tetteh ise Erzurum maçında aramızda olabilir. Tam takım olduğumuz da başka şeyler konuşabiliriz. Bizim beklerle ilgili bir sıkıntımız yok. Donkor'un ilk futbol oynadığı yer aslında bek. İsmail'de öyle. Bizim sıkıntımız takımın girdiği gol pozisyonlarını değerlendirememesi.Serdar, ozegoviç ve son dakikada Roche'nin pozisyonları gol olsa sistemi konuşmuyor olacaktık.

Roche ve Thomas dışında 9 oyuncu geçen yıl burada takımda forma giyen oyunculardı. Sakatlarımız var, hazır olmayan oyuncularımız var. Taraftarımız bizden başarı bekliyor, onlarda haklılar. Ancak oynadığımız tüm takımlara karşı üstün bir oyun oynadık. Bazı şeyler birkaç günde, birkaç haftada değişmiyor. Kolay bir iş yapmıyoruz. Sonuç itibariyle tüm maçlarda kazanmak için bir takım oluşturduk. 

Adanaspor doğru yolda. Bazı maçlarda değişik sistemlerle oynadık. Bu ligde önde basan, çok koşan ve oyununu rakibe kabul ettiren bir takım olmak istiyoruz. Adanaspor'a uzun vadede kimlik kazandıran bir oyun yapısında olmak istiyoruz. Sabit bir sistemimiz yok. Oyun planımız değişmez. Kazanmak istiyoruz. Savunma yapıp maç boyunca bir pozisyona giren bir ekip istemiyoruz. 

Erzurum maçı zor olacak. İyi oynayacağız, iyi savunma yapıp galibiyete ulaşmak istiyoruz. Erzurum maçı dönüşünde Çatalan Tesisleri'ne yerleşeceğiz. Başkanımız bu tesislerin hazır olması için çok çabaladı. Tesisimizde her şey tam olacak ve orada çalışacağız. 

Taraftarımız şampiyonluk ister, galibiyetler ister, bunu isteyecekler bizide motive edecekler. Teslim olan Adanaspor bundan böyle olmayacak. Taraftarlarımızın destekleriyle her takıma karşı üstün olan, oyununu kabul ettiren bir takım yaratmanın peşindeyiz.