TFF'nin yabancı kuralı 8 yabancılı Adanaspor'u sıkıntıya soktu

TFF'nin yabancı kuralı 8 yabancılı Adanaspor'u sıkıntıya soktu
TFF'nin yabancı kuralı 8 yabancılı Adanaspor'u sıkıntıya soktu

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu tarafından bir süre önce açıklanan liglerdeki yabancı oyuncu sayıları konusu Adanaspor'u sıkıntıya soktu.

Federasyonun resmi sitesinde yayımlanan yeni yönetmelikler 10 Haziran tarihinde başlayacak transfer dönemi için Turuncu-Beyazlıları etkilemiş gözüküyor. Çünkü, Adanaspor takımında halen sözleşmesi devam eden Karaçiç, Donkor, Ozegoviç, Belem, Kingsley, Papa Daniel, İko Seth ve Sampson Agoha 8 kişilik kotayı doldurmuş durumda. 

Bu arada bir yıl sonraki sezon için ise en fazla 5 oyuncu ile sözleşme imzalanabilecek. Adanaspor takımında Karaçiç, Donkor ve Ozegoviç'in ise bu sezon sonu (2021-2022) sözleşmeleri sona erecek. 

Şayet TFF yönetim kurulu yabancı oyuncu konusunda bir değişikliğe gitmezse Turuncu-Beyazlı yöneticilerin ise nasıl bir karar alacakları merakla bekleniyor

İŞTE TFF 1. LİG FUTBOLCU UYGUNLUĞU YÖNETMELİĞİNİN İLK İKİ MADDESİ

1- 2021 – 2022 Sezonunda kulüpler en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme
imzalayabilirler ve tescil ettirebilirler. Kulüplerin 8 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirmesi halinde bu futbolculardan en az birinin 01.01.1997 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunludur.

Yabancı uyruklu futbolcu sayısı 8’in altına inen kulüpler, eksilen futbolcu sayısı
kadar yabancı uyruklu futbolcuyu transfer ve tescil dönemleri içerisinde yukarıdaki koşullara uygun olarak tescil ettirebilirler.

2022 – 2023 Sezonunda kulüpler en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme
imzalayabilirler ve tescil ettirebilirler. Kulüplerin 5 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirmesi halinde bu futbolculardan en az birinin 01.01.1999 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunludur. Yabancı uyruklu futbolcu sayısı 5’in altına inen kulüpler, eksilen futbolcu sayısı kadar yabancı uyruklu futbolcuyu transfer ve tescil dönemleri içerisinde yukarıdaki koşullara uygun olarak tescil ettirebilirler.

2023 – 2024 Sezonunda kulüpler en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme
imzalayabilirler ve tescil ettirebilirler. Kulüplerin 5 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirmesi halinde bu futbolculardan en az birinin 01.01.2001 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunludur.

Yabancı uyruklu futbolcu sayısı 5’in altına inen kulüpler, eksilen futbolcu sayısı
kadar yabancı uyruklu futbolcuyu transfer ve tescil dönemleri içerisinde yukarıdaki koşullara uygun olarak tescil ettirebilirler.