MEHMET AKİF ERSOY ve İSTİKLAL MARŞIMIZ M1 ADANA’DA ANILDI

MEHMET AKİF ERSOY ve İSTİKLAL MARŞIMIZ M1 ADANA’DA ANILDI
MEHMET AKİF ERSOY ve İSTİKLAL MARŞIMIZ M1 ADANA’DA ANILDI

“Korkma Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Al Sancak!” dizeleriyle başlayan İSTİKLAL MARŞIMIZ’ın  12 Mart 1922’de T.B.M.M. tarafından kabulünün 101. Yıldönümü TÜRK OCAKLARI ADANA ŞUBESİ’nin katılımı ve destekleri ile M1 ADANA AVM’de coşkuyla kutlandı.

 

METRO PROPERTIES ve FİBA CPM ortak mülkiyetinde yönetilen M1 Adana Alışveriş Merkezi,    “ 12 MART  İSTİKLAL MARŞIMIZ’IN TBMM tarafından kabulünün 101. Yıldönümü’nde ” Milli Marşımız ve yazarı  usta şair Mehmet Akif Ersoy’u  unutmadı.  12 Mart Cumartesi günü M1 Adana AVM Yiyecek Meydanı’nda TÜRK OCAKLARI ADANA ŞUBESİ ile birlikte düzenlenen etkinlik 14:30’da başladı. Tören öncesi tüm katılımcılara Türk Bayrağı armağan edildi.

TÜRK OCAKLARI ADANA ŞUBE BAŞKANI Ömer Volkan Çiçek’in açılış konuşması sonrası Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun seslendirdiği marşlarımız ile birlikte AVM içeresinde Yüzlerce katılımcı ile gerçekleştirilen yürüyüş sonrası İstiklal Marşımız Bando eşliğinde 7’den 70’e yüzlerce katılımcı ile birlikte seslendirildi. “KORKMA SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN AL SANCAK” dizeleri ile başlayıp, “HAKKIDIR HAKKA TAPAN MİLLETİMİN İSTİKLAL” dizeleriyle biten muhteşem Milli Marşımız’ın yüzlerce kişi ile birlikte seslendirilmesi katılımcılara coşku dolu duygusal anlar yaşattı.

Türk Ocağı Adana Şube 2. Başkanı Mustafa Hallaçoğlu : Son yıllarda Dünyamızın içerisinde bulunduğu kargaşa ve kaos ortamı milletimizin birlik ve beraberliğini korumamızın önemini daha da ön plana çıkarıyor.  Yüce Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin simgesi olan Milli Marşımız’ın  Türk Milleti adına 12. Mart 1922’de TBMM tarafından kabulü önemli ve anlamlı bir gün. Derneğimiz olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz bu anma gününü bu yıl daha geniş kitlelere ulaştırmak ve bu dizelerin ölümsüz şairi Mehmet Akif Ersoy’u anmak için M1 Adana AVM’de bir araya geldik.  Bu   anlamlı yıldönümünde etkinliğimize ev sahipliği yapan M1 Adana Yönetimi adına sayın Yalçın Öz’e teşekkür ederiz. Etkinliğe  büyük ilgi gösteren tüm ziyaretçiler ve özellikle çocuklar ile  bir arada olmak , bu anlamlı  günü onlarla   paylaşmaktan  büyük bir heyecan ve mutluluk duyduk.” Dedi.