TSYD Adana Şubesi'nin yeni hizmet binası açıldı

TSYD Adana Şubesi'nin yeni hizmet binası açıldı
TSYD Adana Şubesi'nin yeni hizmet binası açıldı

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi yeni hizmet binasına kavuştu… Temmuz ayında yaşanan yangın nedeniyle büyük hasar gören bina yeniden yapıldı… DAİMFED’in öncülüğüne Yıldırım Uluğ-Karay Beton firması tarafından yapılan yeni hizmet binası  törenle açıldı.. TSYD Adana Şubesi Nihat Geven Tesisleri’nde gerçekleşen törene Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Spor Paydaşları, TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ASKF Başkanı Ahmet Bozan, TÜFAD Başkanı Mehmet Sümer, Futbol Federasyonu Başkanı Akif Oflaz, Cumhuriyet Savcısı Yalçın Kurt ve Hakim Melek Dursun. ve TSYD Adana Şube Yönetim Kurulu ile birlikte TSYD üyeleri katıldı.  

TSYD5ZEYDAN KARALAR-TONGSİR VE KANBER.JPG

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, törende yaptığı konuşmada  Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin 61 yıllık geçmişi olduğunu belirtirken, “TSYD olarak 2 binin üzerinde üyeye sahip  gazeteci, kameraman, muhabir, yazar ve foto muhabiri  ile  hizmet veren çok büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye’nin en iyi sivil toplum örgütüyüz. Adana bizim için çok önemli.  Bir felaket yaşadık. Kaza sonucu binamız yandı.  DAİMFED ile birlikte iş birliği yaptık. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu ile birlikte buluştuk, kendileri bütün ekibiyle birlikte bu tesisi yapmayı uygun buldu. DAİMFED öncülüğünde Yıldırım Uluğ-Karay Beton firmasına da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Alkışlıyorum.  Bir  birlik ve beraberlik de belediyelerimizde  yaşadık. Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi bizlere son derece katkı sağlayarak ayakta durmamızı sağladı.  Valimiz her zaman arkamızda oldu, gurur duyuyoruz. Başta yönetim kurulu başkanımız Engin Kanber ve yönetim kurulu ile tüm üyelerimize  teşekkür ediyorum. “dedi.

TSYD 2 KARSLIOĞLU-VALİ KÖŞGER.JPG

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir’in konuşmasının ardından TSYD Adana şubesine hizmet verenlere ödül verildi. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu’na Vali Yavuz Selim Köşger plaket verdi. Ardından Vali Köşger yüklenici firma sahibi Yıldırım Uluğ’a, firma adına inşaat süreci ile ilgilenen Mehmet Ali İnan’a plaketlerini sündü. TSYT Genel Başkanı Oğuz Tongsir de, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e plaket verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a da Genel Başkan Oğuz Tongsir ve Adana Şube Başkanı Engin Kanber verdi. Başkan Karalar,  “Buraya ilgi gösteriyoruz. Sadece ilgi değil, burası bizim zaten.  Kıymetlimiz burası. Hayırlı olsun” dedi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a plaketini ise TSYD Adana Şubesi’ne çok büyük emekleri olan merhum Nihat Geven’in eşi Jalenur Geven verdi.  Ayrıca DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz’a DAİMKMFED Başkanvekili Ali Demirçalı, Tesisin proje mimar  Rıfat Berktaş’a da Yüreğir Belediye Başkan yardımcısı Murat Güler plaketlerini verdi. 

 Vali  Köşger yaptığı konuşmada, “Küçük bir felaketin arkasından Adanalı müteahhitlerin katkısıyla bina yapıldı.   Spor birlik ve beraberliği kardeşliği oluşturan bir unsurdur. Spor yazarları da bu pozitif aktiviteyi kalemlerini kullanarak katkı koyuyor. TSYD’nin  Sporda çok önemli yeri var. Adana Spor Yazarları Derneği ve Genel Merkezi köklü bir dernek” diye konuştu. 

Plaket töreninin ardından  kurdale kesildi ve TSYD Adana Şubesi  idari binası hizmete açılırken, davetliler, binayı gezdi.