Demirspor eski yöneticisi Ruhi Polisçi törenle toprağa verildi

Demirspor eski yöneticisi Ruhi Polisçi törenle toprağa verildi
Demirspor eski yöneticisi Ruhi Polisçi törenle toprağa verildi

Önceki gün vefat eden Adana Barosu’nun en kıdemli avukatı ve yüzme otoritesi Ruhi Polisci, Kabasakal Mezarlığı’nda gerçekleştirilen törenin ardından toprağa verildi.

Ruhi Polisçi; atıcılık, masa tenisi, yüzme ve bilardo ile de ilgileniyordu.

Fehiman Akdağ’ın başkanlığı döneminde 1967-71 yılları arasında Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, 1968-72 yılları arasında Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilciliği, Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunan Devlet Demiryolları Adana 6. Bölge Müdürlüğü’nde 40 yılı aşan Hukuk Müşavirliği görevinde bulunan Ruhi Polisçi, 91 yaşında hayatını kaybetti.

ramazanşanıvar2.jpg

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 60. YIL PLAKETİ VERMİŞTİ

1971 Akdeniz Oyunları’nda yüzme milli takım kafile başkanlığı da yapan Ruhi Polisçi; Adana yüzme sporunda önemli bir figür olup, genç yüzücülerin milli takıma kazandırılması noktasında önemli çalışmalar yaptı.

Güçlü bir hafızaya sahip olan adeta yürüyen kütüphane olarak nitelendirilen, bilgili-deneyimli ve hayatını spora adamış bulunan Ruhi Polisçi yaşamı boyunca spor ve hukuk otoritesi olarak tanınırken, Türkiye Barolar Birliği tarafından meslekteki 60.yılı nedeniyle plaketle ödüllendirildi.

Uzun yıllar yüzme ve sutopunda hakem ve antrenörlük de yapan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ruhi Polisci Viyana’da yüksek lisans yapmıştı.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay da törene katıldı.jpg

MODEL ALINMASI GEREKEN ATATÜRKÇÜ BİRİYDİ

Cenaze törenine katılan Seyhan İlçe Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ruhi Polisci ile akrabalık bağı bulunduğunu belirterek, Adana’nın fikir danışılan, çok değerli hukuk ve spor insanının kaybettiğini söyledi.

Cenaze töreninde söz alan, Manş Denizi’ni rekorla geçen milli yüzücü Erdal Acet; Ruhi Polisci’nin sporun her dalında bilgili birisi olduğunu, Atatürk Yüzme havuzu’nda tüm sporculara katkısının bulunduğunu, federasyon yönetim kurulu üyeliği döneminde Adanalı gençler için mücadele ederek milli takımlara gitmelerine öncülük ettiğini anlattı.

Baro Başvekili Miyesser Ersalan Önenli, genç avukatların Ruhi Polisci’yi model almaları gerektiğini, büyük üstadı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Ruhi Polisci’nin emekli olmasının ardından DDY Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Nurettin Özgen; Ruhi Polisci’nin adeta yürüyen kütüphane ve öğretmen olduğunu, birlikte çalışmanın çok keyif aldığını, deneyimlerinden çok yararlandığını ifade etti.

Ruhi Polisci’nun yeğeni Saniye Akay Demirel, Polisci’nin ölümüyle bir kütüphanenin kapandığını, ondan çok şeyler paylaştıklarını ve öğrendiklerini anlattı.

Ruhi Polisci’nin İngiltere’de yaşayan oğlu Hüseyin Polisci, babasıyla gurur duyduğunu, çok seveninin bulunduğunu belirterek, O’nun izinde gittiğini belirterek; babası Ruhi Polisci’nin son yolculuğuna uğurlanması töreninde önemli katkıları bulunan İmam İbrahim Cansız’a ve katılımcılara teşekkür etti.

Yüzme ailesi_ Erdal Acet, Gürhan Bencan, Cabbar Yuva, Cevdet Canbolat.jpg

TÖRENE KİMLER KATILDI

Ruhi Polisci’nn çenaze törenine; ailesi, yakınlarının yanı sıra Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana eski milletvekilleri Ziya Yergök ve Hulusi Güvel, Sağlık Eski Müdürü Dr. Alper Pişkin, Çukurova Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Eski Başkanı Prof. Dr. Şanlı Sadi Kurdak, Gençlik ve Spor Eski Sağlık Sorumlusu Dr. Mustafa Akay, Ulusal yüzme hakemi Muzaffer Çam, yüzme ailesinden ise Erdal Acet, Gürhan Bencan, Faruk Morkal, Şahin Ciğer, Cabbar Yuva ve Cevdet Canbolat katıldı.