ADSİAD ailesi büyüyor

ADSİAD ailesi büyüyor
ADSİAD ailesi büyüyor

Kurulduğu 1991 yılından bu yana Adana, bölge ve ülke ekonomisine katma değer üreten Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD) ailesi her geçen gün büyüyor. Adana Sheraton Grand Otel’de iftar yemeğinde düzenlenen törenle ADSİAD ailesine 5’i bireysel, 9’u kurumsal olmak üzere 14 yeni üye katıldı.

Ata Karazincir, Mustafa Alp Yalçınel, Korhan Kadıoğlu, Serdar Kemal Pakkumsal ve Mahmut Şahin, ADSİAD’ın yeni bireysel iş insanı üyesi olurken, Ortatepe Petrol Tekstil ve Tarım Ürünleri AŞ adına Mahmut Bünyamin Ortatepe, Rastaş Ambalaj Kapak Sanayi adına Velican Bozdağ, Demirbaş Bahçe Kurulum Hizmetleri Tarım Makine ve Ekipmanları İmalat İthalat İhracat Sanayi adına Selim Demirbaş, Zenas İnşaat Sanayi Ticaret adına Ertan Delice, Özel Adana White Dental Klinik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi adına Süleyman Tetik, Boztek Makine Mühendislik Sanayi adına Mert Bozdoğan, Köksal Hırdavat adına Necati Ulaştırıcı, Gaziantep Gold Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi adına İhsan Kerimoğlu ve Atilla Çatı Kaplama Limited Şirketi adına ise Rasim Serdar Dalmazadam’a ADSİAD rozeti takıldı, üye katılım belgeleri takdim edildi.

VEDAT GİZER: “YENİLİKLERE AÇIK OLMALIYIZ”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulda güven tazeleyen ADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gizer, ADSİAD ailesine katılan yeni üyeleri kutladı ve teşekkür etti. Başkan Gizer, globalleşen dünyada bilişim, teknoloji, dönüşüm ve yapay zekanın tüm uluslar için büyük önem taşıdığını kaydetti. Başkan Vedat Gizer, ADSİAD’ın 33 yıllık mazisiyle Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini savunduğunu, değişen dünya düzenine ayak uydurmaya çalıştığını vurguladı.

ADSİAD üye katılım-Vedat Gizer.jpg

Yakın tarihte önemli olaylara tanıklık eden, birçok konuda öncü olan, özel projelere ev sahipliği yapan ADSİAD’ın 2 Türk İş Dünyası (TÜRKONFED) Başkanı çıkardığını, ADSİAD üyesi Berman Mantı’nın da Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı seçildiğini belirten Gizer, “Bundan sonraki dönemde sivil toplum kuruluşlarının önemi daha çok artacak. Çünkü tüm dünyaya baktığımız zaman siyasal düzenin toplumların beklentilerini karşılamadığını görebiliyoruz. Bireyler kendilerini en iyi şekilde ifade edecekleri, ait hissedecekleri ve en layıkıyla temsil edileceklerine inandıkları, hareket kabiliyeti yüksek, yeniliklere açık ve uyum sağlayabilen oluşumlar istiyor” şeklinde konuştu.

ADSİAD ailesinin her bireyinin sorumlulukları olduğunu hatırlatan, katılım, paylaşım, beklenti, öneri ve eleştirilere açık olunduğunu ifade eden Gizer, “Zamanın ruhunu yakalamayı başarmamız gerekiyor” dedi.

Başkan Gizer, konuşmasını  Ramazan ayının Müslümanlar için  arınma, empati, paylaşım, sabır, bereket, rahmet , ibadet ve hasat ayı olduğuna dikkat çekerek bitirdi.
BERMAN MANTI: “KALKINMA SÜRECİNE GİRMELİYİZ”

Törende konuşan ÇUKUROVA SİFED’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı ise ADSİAD’in bölge iş dünyasının öncü sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu kaydetti. Her geçen gün üye yapısını daha çok güçlendiren ADSİAD’ın ÇUKUROVA SİFED üyesi olmasının ayrıca gurur kaynağı olduğunu söyleyen Mantı,  “1991 yılından bu yana istihdam sağlayan, katma değer üreten ADİSAD, iş dünyasının üyeleri arasındaki bağı güçlendiriyor, fikir ve bilgi alışverişinin yanı sıra iş kültürünü de geliştiriyor ve her geçen gün yeni iş modelleriyle bölgemize, ülkemize değer katıyor” diye konuştu.

Adana için, Mersin için herkesin siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, mezhepsel ve inançsal tüm farklılıkları bir kenara koyarak topyekün bir kalkınma sürecine girmesini arzu ettiğini vurgulayan Başkan Mantı, “Ülkemizin ve bölgemizin ekonomik kalkınmasında, iş modellerinin gelişmesinde bizler de üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz. ADSİAD’ın yeni üyelerine ‘hoşgeldiniz’ der, başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. MERYEM TUNCEL: “ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMELİYİZ”

Toplantıya katılan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel de, “Üniversite-sanayi iş birliği, inovasyonun, sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından biridir ve toplumsal gelişmenin de itici gücüdür. Bu nedenle, sizlerle birlikte gerçekleştireceğimiz projelerin sadece iş dünyasına ve Üniversiteye değil, aynı zamanda toplumun geneline de fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Çukurova Üniversitesi olarak sanayi ile iş birliği içinde olmanın değerini ve önemini çok iyi bildiklerini ve sanayi ile iş birliği yaparak ortak projeler geliştirmek, araştırma kapasitelerini artırmak ve öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmak için kararlı olduklarını belirten Prof. Dr. Tuncel, “Üniversite-sanayi iş birliği, her iki tarafın da kazançlı çıkacağı bir modeldir ve Üniversite olarak, sanayi ile daha yakın iş birlikleri kurma ve ortak projeler geliştirme konusundaki kararlılığımızı tekrar vurgulamak istiyorum. Bu, öğrencilerimizin daha iyi bir şekilde geleceğe hazırlanması, araştırma faaliyetlerimizin etkinliğinin artması ve toplumumuza daha fazla katma değer sağlanması açısından kritik öneme sahiptir. Sizlerle birlikte çalışarak, geleceğin teknolojilerini geliştirecek, ekonomiyi güçlendirecek ve toplumun refahını artıracak projelere imza atmayı hedefliyoruz” dedi.

ADSİAD üye katılım-Süleyman Sönmez.jpg

SÜLEYMAN SÖNMEZ: “HAYALİMİZDEKİ TÜRKİYE’NİN ODAĞINA EĞİTİMİ KOYDUK”

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise Adana’nın bir marka değeri olan ADSİAD çatısı altında bugüne kadar çok önemli işler başarıldığını vurguladı. Yeni üyelerle daha çok güçlenen ADSİAD’ın bugünlere taşıyanlara teşekkür eden Sönmez, kalkınma yolunun Anadolu’dan geçtiğini ve bu konuda derneklere ve federasyonlara çok iş düştüğünü belirtti.

Anadolu’da en büyük sorunlardan birinin insan kaynağı olduğunu bunun da eğitimle ilişkili olduğunu söyleyen Sönmez, “Gençlerimize eğitimde fırsat eşitliği sağlayamazsak, ülkemizi dünyada yeni şekillenmekte olan, ekonomik mimariye de hazırlayamayız. Eğitimin temel hedefi, gençlere yeni çağın becerilerini kazandırmak olmalı. Bu yüzden “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında, Ana Rota Eğitim” teması ile gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulumuzda, “Hayalimizdeki Türkiye”nin odağına eğitimi koyduk. Hazırladığımız politika belgesi ile Orta Eğitim Tuzağı’ndan Çıkış’ın, ikinci yüzyıldaki kalkınma hamlemiz için bir zorunluluk olduğunu savunuyoruz. “Orta Eğitim” “Orta Gelir” ve “Orta Demokrasi” tuzaklarının, kavramsal olarak birbiriyle bağlantılı olduğunu ileri sürüyoruz” dedi.

KİMLER KATILDI?

Konuşmaların ardından ADSİAD’ın geleneksel iftar programına geçildi. Üye katılım töreni ve iftar programına Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Adana İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Recep Kurtoğlu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adana İl Müdürü Mehmet Eren, Adana Genç İş İnsanları Derneği (ADANA GİAD) Başkanı Alican Boğa, ADSİAD Yönetim Kurulu ve ADSİAD üyeleri katıldı.