Gürer: “Sporcu sağlığı merkezleri  yeterli sayıya ulaştırılmalıdır”

Gürer: “Sporcu sağlığı merkezleri  yeterli sayıya ulaştırılmalıdır”
Gürer: “Sporcu sağlığı merkezleri  yeterli sayıya ulaştırılmalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde kısıtlı sayıdaki sporcu sağlığı merkezlerinin ihtiyaca cevap verecek sayıya ulaştırılması için çalışma yapılıp yapılmadığını, Gençlik ve Spor Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

Gürer’in önergesine yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, ülkemizde 2 ilde Sporcu Eğitim Sağlık Araştırma Merkezi’nin bulunduğunu, sporcu hekimini yetiştirilmesi konusunda da Sağlık Bakanlığı ile gerekli çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. 

SPORCU SAĞLIĞI MERKEZİ SAYISI  YETERLİ Mİ ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, farklı branşlarda  binlerce lisanslı sporcunun bulunduğu ülkemizde, sporcu sağlığı ile ilgili sağlık kuruluşunun sınırlı  sayıda olmasını soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. 

SPOR HEKİMİ SAYISI YETERLİ Mİ?

Gürer, önergesinde, “Sporcu sağlığı merkezleri konusunda bölgeler itibariyle mevcut durum ve ihtiyaç tespiti çalışması yapılmış mıdır? İhtiyaca göre yeni merkezlerin kurulması sağlanmış mıdır? Merkeze ihtiyaç duyan kaç il vardır, kaç ilde bu bağlamda ihtiyaç giderilmiştir?

Spor hekimi ihtiyacı tespit edilerek yeterli sayıda uzman hekimin yetiştirilmesi sağlanmış mıdır? Bu bağlamda kaç yeni hekim yetişmiştir?” şeklinde sorular yöneltti. 

SADECE 2 SPORCU SAĞLIĞI MERKEZİMİZ VAR

Önergeye yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Bakanlıkları bünyesinde Ankara ve İzmir illerinde Sporcu Eğitim Sağlık Araştırma Merkezleri bulunduğunu belirtti. 

SAĞLIK ARAŞTIRMA MERKEZİ

Söz konusu merkezlerde verilen sağlık hizmetlerinin yanı sıra sporculara yönelik olarak sağlık ve performans testleri de uygulandığını anlatan Bakan Kasapoğlu, ayrıca Trabzon’da Sağlık Araştırma Merkezi kurulduğunu belirtti. 

SPOR HEKİMİ YETİŞTİRİLMESİ İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMA 

Bakan Kasapoğlu, “Spor hekimi ve sağlık personeli yetiştirilmesi Sağlık Bakanlığının görev alanında yer almakta olup Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı arasında bu konuda gerekli çalışmalar yürütülmektedir” dedi. 

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise ülkemizde binlerce yurttaşımızın çeşitli branşlarda lisanslı sporcu olduğuna dikkat çekerek, neredeyse her 10 kişiden birinin farklı dallarda spor yaptığı ülkemizde, çok kısıtlı olan sporcu sağlığı ile ilgili sağlık merkezi sayısının artırılması gerektiğine işaret etti.