VALİ KÖŞGER'DEN TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN KURULUŞUNUN 179.YIL DÖNÜMÜ MESAJI

VALİ KÖŞGER'DEN TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN KURULUŞUNUN 179.YIL DÖNÜMÜ MESAJI
VALİ KÖŞGER'DEN TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN KURULUŞUNUN 179.YIL DÖNÜMÜ MESAJI

VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN ‘‘TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN KURULUŞUNUN 179.YIL DÖNÜMÜ’’ KUTLAMA MESAJI

Kuruluşundan bugüne kadar vatan toprağımızın dört bir tarafında ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini koruma, kollama, huzur ve güven ortamını tesis ve temin etme, suç işlenmesini önleme ve işleyenleri adalete teslim etme hususunda büyük bir özveriyle gece gündüz, devletinin emrinde, milletinin hizmetinde başarılı bir şekilde çalışan Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 179. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan geçmişi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatımız, ülkemizde güven ortamının tesisi için görevini kahramanca yürüterek tecrübe ve birikimiyle aziz milletimizin barış, huzur ve emniyet içinde yaşamasının en büyük güvencelerinden biridir.

Zaman ve mekân ayırt etmeksizin, dürüst ve özverili çalışma anlayışıyla üstlendiği her görevi yerine getiren emniyet mensuplarımız; insan haklarına saygılı, vatandaşlarımıza karşı hoşgörülü, yüksek disiplin anlayışına sahip, güler yüzlü ve yardımsever olmasıyla da milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir.

Köklü bir devlet geleneği ve engin tecrübeden beslenerek vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yeri geldiğinde huzur ve güvenliği tehdit edenlerin karşısına kudretiyle set olan polisimiz, yeri geldiğinde mağdur ve mazlumlara kol kanat gererek sığınılacak güvenli bir liman, devletimizin ilk kapısı olmuştur. Vatanımızın, bayrağımızın, devletimizin,  milli ve manevi değerlerimizin teminatı tüm polislerimize fedakârca çalışmaları için milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 179. yıl dönümünü tebrik ediyor; kuruluşundan bugüne görev yaparken şehadet şerbeti içen tüm kahraman polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Aynı şekilde onur ve şerefle görevini yaparak emekli olan tüm polislerimiz ile görev başındaki polislerimize aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.