Vali Yavuz Selim Köşger'den ÇGC'ye Kutlama

Vali Yavuz Selim Köşger'den ÇGC'ye Kutlama
Vali Yavuz Selim Köşger'den ÇGC'ye Kutlama

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin (ÇGC) kuruluşunun 49.yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir’e gönderdiği mesajda; Vali Yavuz Selim Köşger şu ifadeleri kullandı;

“İletişim kanallarının her geçen gün geliştiği günümüzde basın mensuplarımız; demokrasinin gelişmesi, toplumsal bilincin oluşturulması ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının sağlanmasında çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Adana’mızda meslek ilkelerinden ödün vermeden, objektif yayıncılık ve habercilik anlayışı ile görevlerini yerine getiren basın mensuplarına her türlü desteği veren, özverili çalışmalarıyla halkımızın haber alma özgürlüğünün en önemli savunucularından olan Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin 49. Kuruluş Yıl Dönümü’nü canı gönülden kutluyorum.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Akdeniz’in incisi güzel Adana’mızın gelişimi, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetin oluşturulmasında yerel basına daima çok önemli görevler düşmektedir. İletişim çağının hayatımızın her noktasına sirayet ettiği günümüzde yazılı, görsel, işitsel ve sosyal medyanın önemi her geçen gün daha da artmakta ve gazetecilerimizin icra ettiği bu görev vatandaşlık bilincinin oluşmasına katkı sunmaktadır. Bu minvalde görevlerini yapan basın mensuplarımıza destek olan, onları cesaretlendiren, Akdeniz’in en önemli ve saygın meslek örgütlerinden olan Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin birbirinden faydalı çalışmalarını ve gazetecilik mesleğine getirdikleri dayanışma ruhunu takdir ediyorum.

Basın özgürlüğü, demokrasinin temel taşlarından biridir. Basın mensuplarının özgürce, korkusuzca ve sorumluluk bilinciyle görevlerini yapmaları; toplumun bilinçlenmesinde, demokratik kültürün gelişmesinde hayatî öneme sahiptir. Çok sesliliğin gelişmesinde ve korunmasında önemli sorumluluklar üstlenen basın mensuplarımız, toplumsal bilinçlenmeye büyük katkılar sunmakla beraber demokrasi standartlarının yükseltilmesinde de önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu noktada gazetecilerimizin daha iyi koşullarda, daha güvenli bir şekilde görev yapabilmeleri için üzerimize düşen görevleri yerine getirme gayreti içinde olacağımızı belirtmek isterim.

Sözlerime son verirken gazetecilik mesleğinin; dürüst ve ilkeli bir şekilde yürütülmesi, üyelerinin sorunlarının dile getirilmesi konusunda, Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin üstlendiği görevi bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de kararlı bir şekilde sürdüreceğine inancımın tam olduğunu belirtiyor, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyelerinin şahsında tüm basın mensuplarına başarılar diliyorum.”